utorak, 28. siječnja 2014.

Muž ne ispunjava njene seksualne potrebe i ona je počela masturbirati



Pitanje:
 
Kada ja i muž imamo odnos moje potrebe nisu zadovoljene, pa ponekad bez muževog znanja poslije odnosa masturbiram rukom. Ovo se često događa. Koji je islamski propis toga?

Odgovor:

Hvala pripada Allahu.

Prvo:

Masturbacija rukom ili nečim drugim je zabranjena i muškarcima i ženama, zbog dokaza koje smo spomenuli u odgovoru pod brojem 329.
Oba supružnika imaju pravo da se naslađuju jedno drugime kako žele, sve dok izbjegaju odnos u toku ciklusa i u duburu. Nema ništa sporno u tome da on tebe zadovoljava svojom rukom ili obratno.

Drugo:

Ono što si spomenula da tvoje potrebe nisu ispunjene može se riješiti tako da direktno popričaš sa svojim mužem, da obje strane budu otvorene i iskrene jedna prema drugoj, tako što će oboje biti svjesni njihove obaveze da druga strana postigne sreću, smirenost i ljubav. Mnigi muževi zanemaruju prava supruga u pogledu intime i zadovoljavanju seksualnih potreba, ovo je većinom prouzrokovano neznanjem u pogledu žena i njovoj razlici po ovome pitanju od muškaraca. Iskren razgovor, kao i čitanje nekoliko knjiga koje govore o ovoj temi oboje imaju veliku ulogu u rješavanju ovog problema, Allahovom dozvolom. Ako žena ima naviku da masturbira to može dovesti da izgubi želju za mužem i da ne osjeća nikakvu želju za odnosom, ili to neće biti dovoljno da je zadovolji. Ovo je jedna od posljedica masturbacije koje spominju stručnjaci.

Takođe pogledajte pitanje pod brojem 23390.

Molim Allaha da nas pomogne da radimo ono što On voli i sa čime je zadovoljan.
A Allah zna najbolje.
Odgovorio: šejh Muhammed Salih el-Munedždžid